Fiskrätt med butternutpumpa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Min favoritfiskrätt som går bra att variera beroende på vad som finns i kylen. Ursprungligen från Nigellas kokbok.

Ingredienser

  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta
  • 250 ml fiskbuljong
  • 3 msk fisksås(thai)
  • 2 msk socker
  • 3 stjälkar citrongräs
  • 3 kaffirlime blad
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 kg butternutpumpa(eller sötpotatis eller squash beroende på vad finns att köpa)
  • 700 g torsk, eller annan fisk som finns(lax, räkor etc)
  • Saften av en halv citron
  • Ca 4 stjälkar grönkål
  • Persilja
  • Instruktioner

    Blanda kokosmjölk och curry i en stor gryta . Låt sjuda sakta i 5 minuter, tillsätt fiskbuljong, fisksås, socker, citrongräs(varje stjälk i tre bitar),gurkmeja, kaffirlimeblad och rör ihop. Tillsätt butternutpumpan(skalad och i ca 4x4 cm bitar) och låt koka i ca. 15 min eller tills pumpan känns mjuk. Fisken, samt grönkålen sätts varsamt ovanpå och kokas i 5 min till ellert tills fisken känns färdig. Strö persilja ovanpå vid serveringen. Servera med ris och bröd

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    2-3
    5
    4.3
    30 min
    6
    19

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben