Fisksoppa a la Skåne

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, god, lätt och billig.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 3 dl vitt vin
  • 400 g kräftost
  • 2 dl crème fraiche
  • Dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och riv de ganska grovt. Fräs i en gryta med lite olja. Ta i vetemjölet.
    2. Späd med vatten och vin lite i taget. Låt småsjuda 10-15 min. Ta i kräftosten crème fraichen och dillen. Krydda med salt och peppar.
    3. Garnera gärna med kräftsjärtar.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben