Fisksoppa från bohuslän

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Servera med vitt bröd och vitt vin. Lätt att öka receptet och servera till många.

Ingredienser

  • 400 g djupfryst fisk, alla sorter går bra
  • 2 purjolökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • Ev 1 burk musslor med spad
  • Lite vatten
  • 1 bunt dill
  • 2 tsk timjan, smaka dig fram ev mer behövs
  • ½ tsk sambal oelek, smaka dig fram
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar om ej sambal används
  • ½ kg räkor
  • Instruktioner

    1. Skiva purjon och stek med den pressade vitlöken tills den är mjuk (ingen färg) i margarin eller olja. Slå i tomaterna och ev musslorna. Lite vatten tillsätts så att det inte blir för tjockt. Krydda med timjan, sambal (el. peppar) och salt. Låt koka en stund.
    2. Tillsätt klippt dill och den skivade fisken och låt småputtra några minuter tills fisken är klar.
    3. Vispa grädden, inte helt tjock, och tillsätt den tillsammans med räkorna när soppan serveras. Låt soppan bli varm men koka inte efter räkorna tillsatts.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben