Fisksoppa från Norge

Serverar: 6 portioner

Soppa med mycket smak

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 palsternackor eller persiljerötter
  • 2 stjälkselleri
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 1½ l fiskbuljong, gärna av tärning
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 600 g torskfilé
  • 200 g philadelphiaost
  • Ca 50 g rensade räkor
  • Hackade färska örter, t ex gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär grönsakerna i strimlor och fräs dem i smör, likaså med vitlöken. Späd sedan med fiskbuljongen. Tilsätt osten och låt den smälte i den varme soppan. Koka grönsakerna lite.
    2. Dela fisken i bitar och lägg den i soppen. Smaka av soppen med salt och peppar. Ha i räkorna vid servering och strö över grönst.
    3. Servera färskt bröd eller en osttoast till.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben