Fisksoppa från skärgården

Serverar: 4 portioner

Bjud på en läcker fisksoppa, servera med citronaioli och ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 liten fänkål
  • 3 medelstora potatisar
  • 2 msk olja
  • 10 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • ½ tsk torkad timjan
  • 4 tomater
  • ½ purjolök
  • 300 g gös- eller torskfilé
  • 300 g laxfilé
  • 300 g räkor med skal
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär fänkålen i skivor. Skala och skär potatisen i små tärningar.
    2. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningar och timjan. Koka soppan under lock i 15 minuter.
    3. Skala och hacka tomaterna grovt och skiva purjolöken. Lägg ner grönsakerna i soppan och koka i 5 minuter.
    4. Skär fiskfiléerna i mindre bitar och skala räkorna. Lägg ner fisken i soppan och sjud på svag värme i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och strö över hackad persilja. Servera genast.
    5. Servera soppan med aioli smaksatt med citron och ett gott bröd till.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben