Fisksoppa från skärgården
Bjud på en läcker fisksoppa, servera med citronaioli och ett gott bröd.
Ingredienser
1 gul lök
1 liten fänkål
3 medelstora potatisar
2 msk olja
10 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
½ tsk torkad timjan
4 tomater
½ purjolök
300 g gös- eller torskfilé
300 g laxfilé
300 g räkor med skal
Salt
Peppar
Hackad persilja
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skär fänkålen i skivor. Skala och skär potatisen i små tärningar.
- Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningar och timjan. Koka soppan under lock i 15 minuter.
- Skala och hacka tomaterna grovt och skiva purjolöken. Lägg ner grönsakerna i soppan och koka i 5 minuter.
- Skär fiskfiléerna i mindre bitar och skala räkorna. Lägg ner fisken i soppan och sjud på svag värme i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och strö över hackad persilja. Servera genast.
- Servera soppan med aioli smaksatt med citron och ett gott bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)