Fisksoppa, gryta med citron

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Frisk och matig. Populär aven bland barnen, som normalt inte äter fisk.

Ingredienser

  • 4-500 g torsk eller sejfilé
  • 2 morötter
  • 1 normalstor purjolök
  • 1 ½ kg potatis
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 l vatten
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i ätstora bitar. Skala morötterna och skär i slantar. Skölj och skiva purjon.
    2. Lägg allt ihop i en kastrull tillsammans med det frysta fiskblocket. Häll på vatten så det precis täcker alltihop. Lägg i buljong och salta och peppra. Koka upp och låt koka 10 - 15 minuter.
    3. Pressa citronen och häll i. Smaka er fram, eftersom citronerna kan vara olika sura. Hacka dillen och rör om. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben