Fisksoppa med apelsin och stjärnanis

Serverar: 4 portioner

Timjan- och vitlöksdoftande räktopping gör soppan extra festlig.

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, tex. torsk och lax
  • 2 purjolökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 4 msk konc hummerfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk sambal oelek
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken grovt och skär fisken i bitar. Vispa ihop mjöl och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning.
    2. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek och apelsinskal. Lägg i fisk och purjolök. Låt soppan sjuda 3-5 minuter.
    3. Grovhacka räkorna och blanda med timjan och finhackad vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (2)

    evaullabritt 16 december 2014

    En god soppa, men apelsinsmaken blev alltför svag. Antingen tar man mer citronskal eller strimlar det i stället för att riva, så att man får några skalbitar att tugga på. Tack för ett bra recept.

    Fin 16 december 2014

    Vad roligt att du tyckte om den :) Vissa vill ha mindre apelsinsmak och vissa mer. Det är bara att smaka av och tillsätta. De brukar ju säga att smaken är som baken = Delad :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben