Fisksoppa med citrus

Serverar: 4 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • 5 medelstora potatisar
  • 2 gula lökar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 vitlökskyftor
  • Svartpeppar
  • Fänkål
  • Timjan
  • Salt
  • 400 g torsk- eller hokifilé. Annan fisk går också bra
  • 1-2 dl Brämhults nypressade apelsinjuice (efter smak)
  • Instruktioner

    Skär potatis och lök i mindre bitar. Koka upp vattnet tillsammans med tomater & buljongtärningar. Lägg i potatis och lök. Pressa ner vitlöken och krydda efter smak med svartpeppar, fänkål, timjan och salt. Låt alltsammans koka på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 15-20 min. Blanda ner fisken skuren i bitar, öka värme något och koka ytterligare ett par minuter. Ta grytan från värmen, häll i Brämhultsjuicen, rör om och servera omedelbart!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben