Fisksoppa med honungslax

Serverar: 4 portioner

De lime- och honungssmakande laxbitarna steks separat och den varma soppan slås över vid servering.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 tsk ingefära, riven, färsk
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g kokosmjölk, 1 burk
  • 2 krm salt
  • Honungslax
  • 400 g laxfilé, utan skinn
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 lime, saften
  • 0,4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tärningar. Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden.
    2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och tärna morötterna fint. Fräs lök, vitlök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 10 minuter.
    3. Tillsätt limeskal, ingefära, mjölet utrört i lite av kokosmjölken och resten av kokosmjölken. Låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med ev salt.
    4. Lyft upp laxen ur marinaden. Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått färg runt om, 2-3 min. Lägg den i djupa tallrikar och häll över den varma soppan. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben