Fisksoppa med lax och torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Klar favorit här hemma. Går snabbt att göra men smakar som om den hade kokat länge :)

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 300 g laxfilé
  • 150 g räkor, skalade
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk Touch of Taste hummerfond
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsvin, vitt
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Skär fisken i 3 cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben