Fisksoppa med lax och sej

Serverar: 2 portioner

Alltid gott och värmande med en soppa.

Ingredienser

  • 400 g lax- och sejfilé, 3 cm stora tärningar
  • 2 1/2 dl Laga Llätt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond, konc
  • 4 potatisar
  • 1/2 skivad purjolök
  • 1 stjälk skivad selleri
  • 1/4 skivad fänkål
  • 4 champinjoner, i bitar
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan
  • Dill
  • Servera med
  • 1 dl skalade räkor
  • Knäckebröd
  • Instruktioner

    Tina fiskbitarna om de är frysta. Koka upp Laga Lätt, vatten och hummerfond i en gryta. Tillsätt potatisarna i bitar och koka dem mjuka, ca 5 minuter. Lägg ner purjolök, selleri, fänkål och champinjoner. Koka upp. Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda, ca 3 minuter. Smaksätt soppan med salt, peppar, timjan och dill. Toppa med räkor och servera med knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben