Fisksoppa med musslor

Serverar: 4 portioner

Smal fisksoppa

Ingredienser

  • 200 g lax
  • 200 g vit fisk
  • 1 burk musslor i vatten
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 400 g krossade tomater
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 buljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk timjan
  • ½ krm svartpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    Hacka löken fint, skär morötter och palsternacka i tärningar. Fräs löken mjuk i smöret i en rymlig gryta. Låt morötter och palsternacka fräsa med i en minut. Tillsätt tomatkross, vin, vatten buljongtärning, tinmjan och peppar. Koka i ca 10 minuter tills morötter och palsternacka är nästan mjuka. Skär under tiden Laxen och den vita fisken i mindre bitar. Sjud fisken i soppan 3-5 minuter. Lägg i avrunna musslor. Servera!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben