Fisksoppa med pepparrotsaioli

Serverar: 4 portioner

En god soppa med annorlunda aioli.

Ingredienser

  • 1 pkt torskfilé 400 g
  • 1 msk hackad röd chilifrukt
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor i skivor
  • 2 strimlade salladslökar
  • 1 msk olja
  • 1 skivad röd lök
  • 200 g broccolibuketter
  • 7 dl fiskbuljong (7 dl vatten + 1 1/2 buljongtärning)
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Pepparrotsaioli
  • 1 msk äkta majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2-1 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken så att den går att dela i kuber.
    2. Fräs chili, ingefära, vitlök och salladslök i olja. Tillsätt röd lök och broccoli. Låt allt fräsa 2-3 minuter. Späd med buljong och red av med maizena.
    3. Tillsätt fisken och låt sjuda ca 4 minuter. Smaka av med sambal oelek och salt.
    4. Blanda ihop ingredienserna till pepparrotsaiolin. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera soppan tillsammans med en klick aioli och ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben