Fisksoppa med räkor och vitlök

Serverar: 4 portioner

Fisksoppa med räkor och vitlök är en härlig soppa som du serverar med krutonger och en klick crème fraiche. Soppan innehåller paprika, lök, vitlök, tomatpuré, timjan, morot, potatis, tomat, grönsaksbuljong, räkor och lax, torsk eller valfri fisk. Huvudrätt

Ingredienser

  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 morötter (à 200 g)
  • 2 potatisar (à 200 g)
  • 3 tomater
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
  • 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja)
  • 1 burk räkor i lake (170 g)
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Krutonger
  • Lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. Fräs det i olivolja i en kastrull tillsammans med tomatpuré och timjan. Skala morötter och potatis, skär dem och tomaterna i bitar. Lägg ner i kastrullen och fräs några minuter. Tillsätt buljongen och låt grönsakerna koka mjuka under lock. Mixa med en stavmixer eller i matberedare. Lägg ner fisken och låt den sjuda några minuter. Häll av spadet från räkorna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med krutonger och lätt crème fraiche med franska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben