Fisksoppa med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mustig fisksoppa med mycket smak, en favorit hemma hos oss.

Ingredienser

  • 400-500 g fiskfilé, ex torsk, kolja, hoki eller liknande vitfisk
  • 1 aubergine
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1-2 msk smör
  • 1-2 msk curry
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 burk creme fraiche
  • Salt
  • ev. några skalade räkor
  • Instruktioner

    Skär grönsakerna i små bitar och fräs i smör, tillsätt curry och låt fräsa med någon minut. Tillsätt tomatpuré, cayennepeppar och fiskbuljong och låt puttra c:a 5 minuter Skär fisken i bitar, lägg i soppan och låt sjuda ett par minuter tills den är genomkokt. Tillsätt créme fraiche, smaka av med salt och ev. mer kryddor. Om du vill göra soppa extra festligt, tillsätt skalade räkor. Låt dock inte soppan koka efter det för då blir räkorna sega. Servera med vitlöksbröd.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben