Fisksoppa med vitlöksbröd

Serverar: 6-8 portioner

Lättlagad soppa till alla tillfällen.

Ingredienser

  • 1 tsk curry
  • 1 tsk oregano
  • ½ gul lök
  • 150 g fänkål
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 5 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 800 g fiskfilé
  • Vitlöksbröd till soppan
  • 6-8 brödskivor
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Smält margarin i en tjockbottnat kastrull med höga kanter. Fräs lök, saffran, curry och oregano. Smula i buljongtärningarna och låt dem fräsa med i en minut.
    2. Tillsätt vinet, grädden och mjölken. Låt detta koka upp och sjuda ett par minuter. Tillsätt sedan redningen. Till denna soppa passar all sorts fisk.
    3. Vitlöksbröd: Pressa vitlöken i i oljan och blanda runt. Tillsätt den finhackade persiljan. Bred ut den blandade blandningen över brödskivorna. In i ugnen i 200 grader tills du får en gyllenbrun färg på brödet.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    Marre_W 14 september 2011

    Men fisken då? Ska inte den vara i soppan? Mvh Maria W

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben