Fisksoppa med vitlöksbröd
Lättlagad soppa till alla tillfällen.
Ingredienser
1 tsk curry
1 tsk oregano
½ gul lök
150 g fänkål
2 fiskbuljongtärningar
5 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
800 g fiskfilé
Vitlöksbröd till soppan
6-8 brödskivor
2 vitlökslyftor
1 dl olivolja
1 msk persilja, finhackad
Instruktioner
- Smält margarin i en tjockbottnat kastrull med höga kanter. Fräs lök, saffran, curry och oregano. Smula i buljongtärningarna och låt dem fräsa
med i en minut.
- Tillsätt vinet, grädden och mjölken. Låt detta koka upp och sjuda ett par minuter. Tillsätt sedan redningen. Till denna soppa passar all sorts fisk.
- Vitlöksbröd:
Pressa vitlöken i i oljan och blanda runt. Tillsätt den finhackade persiljan. Bred ut den blandade blandningen över brödskivorna. In i ugnen i 200 grader tills du får en gyllenbrun färg på brödet.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...
Men fisken då? Ska inte den vara i soppan? Mvh Maria W