Fisksoppa minestrone

Serverar: 4 portioner

Klassikern minestrone får utbyte av torskfilé, i denna kalorisnåla och snabba soppa.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 200 g spaghetti, brutit i bitar
  • 250 g cocktailtomater
  • ½ dl skivade oliver
  • 400 g torskfilé
  • ½ dl finhackad persilja
  • 4 msk pesto
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten till spaghettin. Finhacka gul lök, morot samt vitlök. Hetta upp en stor kastrull och tillsätt 2 msk olivolja, lök och morot. Slå direkt på vitt vin och reducera i 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp.
    2. Finhacka chilifrukten utan frön och smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan.
    3. Värm en stekpanna och halstra torskfilén i 2 msk olivolja. Häll av vattnet från spaghettin, fördela på djupa tallrikar och strö persilja över. Häll över buljongen och avsluta med den halstrade torsken. Toppa med en klick pesto.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben