Fisksoppa Sokkavare

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En härligt god och matig soppa.

Ingredienser

  • 1 kg färsk fisk, sik, harr,lake
  • 1msk grovt salt
  • Vatten
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1 liten kålrot
  • 4-6 potatisar
  • 4 dl mjölk
  • 6 dl fiskbuljong
  • Dill, finklippt
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem sedan i en kastrull, fyll på med vatten så att de precis täcker fisken. Salta, koka upp och skumma av den. Tillsätt peppar och sjud sedan i 10-15 minuter.
    2. Skala och skölj rotfrukterna. Koka upp dem i en annan kastrull, tillsätt potatisen efter 5 minuter. Koka ytterligare 5 minuter, tills de är mjuka. Tillsätt fiskbuljong och mjölken. Koka upp och smaka av. Fisken serveras på en tallrik brevid soppan.
    3. Smakar härligt efter en god fiskelycka!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    Deepe 4 augusti 2010

    Gjorde denna till flickan i husvagnen efter dragit up några harrar i våjmån, helt ok en 4 från mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben