Fjällrödingfilé med röd bearnaisesås

Serverar: 4 portioner

Gluten och laktosfri

Ingredienser

  • 4 rödingfileér á 160-180 g
  • ½ dl flytande margarin till stekning (ev laktosfri)
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Röd Bearnaise
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk hackad gul lök
  • 5 krossade vitpepparkorn
  • 1 stjälk persilja
  • 2-3 krm torkad dragon
  • 3 äggulor
  • 150 g smör (ev laktosfri)
  • Salt
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk sweet chilisås
  • ½ msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Stek filéerna, inte på för hög värme och först med skinnsidan ner. Stek ca 1 minut eller tills filén börjar bli ljusare i färgen. Salta och peppra över köttsidan. Vänd filéerna och stek ytterligare ca 1 minut med skinnsidan upp. Vänd tillbaka, stäng av plattan och låt filéerna eftersteka någon minut med skinnsidan ner.
    2. Häll vatten och vinäger i en kastrull och rör ner lök, peppar, persilja och dragon. Koka ihop blandningen och koka tills drygt hälften av vätskan kokat bort.
    3. Lägg äggulorna i en kastrull i varmt vattenbad på plattan och sila ner kryddlagen försiktigt under vispning.
    4. Smält smöret och tillsätt det under kraftig vispning i en smal stråle. Ta kastrullen från värmen och smaka av med salt. Låt såsen svalna till rumstemperatur, rör då och då. Tillsätt under omrörningen tomatpurén, chilisås och citronsaft. Servera med sallad och såsen rumstempererad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben