Fläderglögg med apelsin och kanel

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 dagar 15 minuter

Den absolut godaste glöggen

Ingredienser

  • 3 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 st vaniljstång
  • 8 st hela kryddnejlikor
  • 1 liten bit torkad ingefära
  • 2 kanelstänger
  • 75 cl torrt vitt vin
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner den, fröna, kryddnejlikorna och ingefäran i flädersaften. Låt dra minst ett dygn, gärna fler om du har möjlighet. Sila bort kryddorna. Tillsätt vitt vin och värm till strax under kokpunkten. Servera med apelsinskivor och kanelstång.
    2. Mums.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sandybell80 25 december 2012

    Den här gör jag år efter år. Helt fantastiskt god! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben