Flädermarinerad kyckling med pärlcouscous och limesås

Serverar: 4 portioner

Kycklingen blir härligt saftig och karamelliserad av en enkel marinad. Den serveras med en god pärlcouscoussallad med både knaprighet och lite hetta och en svalkande limesås. Supergoda smakkombinationer i en och samma tugga!

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • Flädermarinad
  • 4 msk koncentrerad flädersaft
  • 2 msk finhackad färsk citronmeliss
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • 1 dl olivolja
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Limesås
  • 1 lime
  • 4 dl créme fraiche
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Pärlcouscoussallad
  • 2 dl pärlcouscous
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mandel
  • 100 g färsk bladspenat
  • 50 g rucola
  • ½ finhackad röd chili
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa grovmald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklinglårfiléerna i en plastpåse och häll i marinaden. Förslut plastpåsen och låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp.
    2. Riv skalet av limen till limesåsen. Blanda limeskalet med créme fraiche, salt och peppar i en skål.
    3. Koka upp vatten och salt till pärlcouscousen. Häll i pärlcouscousen och låt koka i 20 minuter. Sila av vattnet. Hacka mandeln grovt. Rosta den hackade mandeln i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Skölj spenaten och rucolan, torka den väl. Hacka chilin.
    4. Stek kycklinglårfiléerna ca 5 minuter på varje sida i en stekpanna eller på grillen.
    5. Lägg bladspenat och rucola på ett stort fat. Häll över pärlcouscousen. Toppa med den hackade chilin och den rostade hackade mandeln. Salta och peppra. Lägg de stekta kycklinglårfiléerna på fatet. Servera med limesåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben