Flädermarinerad kyckling med pumpacréme

Serverar: 4 portioner

En liten annorlunda smaksättning då fläder ofta förknippas med desserter. Det blir en väldigt lyckad kombination med citron och timjan. Parmesanpotatisen är underbar till.

Ingredienser

  • 600 g majskycklingfilé
  • 4 msk konc fläderblomssaft
  • Skalet av 1 citron
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 4-6 kvistar timjan
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Pumpacréme
  • ca 750 g pumpa tex. butternut
  • 1 persiljerot eller palsternacka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar timjan
  • ½ dl vispgrädde
  • Parmesanpotatis
  • 1 kg välskrubbad färskpotatis
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Blanda flädersaften med citronskal + juice, timjankvistar och ½ dl olja. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och knyt ihop. Låt marinera minst 2 timmar, gärna över natten i kyl.
    2. Pumpacréme: Sätt ugnen på 200 grader. dela, gröp ur och skala pumpan, skär i grova bitar. Skala och skär persiljeroten i grova bitar. Skala vitlöken och blanda med timjan och 2 msk olja. Blanda detta med pumpa och persiljerot.
    3. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen 25-30 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Plocka bort timjankvistarna. Mixa grönsakerna i matberedare eller stavmixer tillsammans med grädde och 2 msk smör. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    4. Parmesanpotatis: Blanda potatisen med 2 msk olja och 2 msk smält smör. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i 200 graders varm ugn i 25-30 minuter, tills de nästan är färdiga.
    5. Kyckling: Sätt ugnen på 150 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den ca 2 minuter på varje sida i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form och ställ in i ugnen 25-30 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Blanda ströbröd och parmesan och strö över potatisen, ställ in i ugnen igen ca 10 minuter, tills potatisen har fått fin färg.
    6. Skär kycklingen i skivor och läg dem i en ugnssäker form, värm 2-3 minuter i ugnen tillsammans med potatisen. Värm pumpacrémen och servera till kycklingen och potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben