Flädersill med enbär och lime

Varsågod, här kommer ytterligare ett sillrecept!

Ingredienser

  • 4 urvattnade saltsillfiléer
  • Lag
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl fläderblomssaft (outspätt)
  • 2 msk stötta enbär
  • 1/2 gul lök
  • 2-3 cl gin
  • Att varva med
  • 1 limefrukt (rivet skal och utskuret fruktkött)
  • 1/2 purjolök
  • Dekorering
  • Purjolök
  • Enbär
  • Limeskivor
  • Ev. gin
  • Instruktioner

    Hacka löken och blanda ihop ingredienserna till lagen, förutom flädersaften, koka upp och dra av. Rör sedan ner flädersaften och gin, låt kallna. Skär sillen i sneda bitar och varva med strimlad purjolök, limekött samt skal. Häll den kalla lagen över och ställ svalt i ca 2-3 dygn. Skär upp sillarna i sneda bitar och dekorera med nyskuren strimlad purjolök samt krossade enbär och limeskivor, skeda lagen över och kanske en skvätt gin till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben