Flädertiramisu med fikon och sommarbär

Serverar: 20 portioner

En makalöst god och fräsch Tiramisu! Gör gärna denna dessert en dag i förväg så att fyllningen sätter sig och kexen tar smak av den goda fläder- och likörblandningen. Förvaras kallt fram till servering.

Ingredienser

  • 8 äggulor
  • 1½ + ½ dl socker
  • 500 g Mascarponeost
  • 600 g naturell färskost, gärna Philadelphia
  • 2 dl + 1 dl konc. flädersaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 1 dl sött vin, t.ex. muscatvin
  • 2 msk Amaretto (mandellikör)
  • 60 saviardikex (ca 3 paket)
  • 250 g hallon
  • Garnering
  • 3 msk kakao
  • 4 fikon
  • 1½ liter blandade bär, t.ex. hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar
  • Myntablad
  • Ätbara blommor, t.ex. gurkört
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och 1½ dl socker poröst. Tillsätt mascarponeost, färskost, 2 dl flädersaft och vaniljsocker. Vispa till en slät smet. Vispa äggvitor och ½ dl socker till en fast marängsmet. Vänd försiktigt ner den i ostsmeten.
    2. Blanda vin, Amaretto och 1 dl flädersaft. Doppa hälften av kexen i vätskan och lägg dem i en form, ca 25x25 cm. Bred över hälften av ostsmeten och lägg på hallonen. Doppa resterande kex i sprit- och fläderblandningen och lägg dem i formen. Bred över återstående ostsmet. Låt tiramisun stå i kylen i ca 6 timmar.
    3. Pudra över kakao och toppa med fikonklyftor, bär, myntablad och blommor vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben