Fläsk och vitkål i låda

Serverar: 4 portioner

En lättlagad vardagsrätt som ser trevlig ut på fatet.

Ingredienser

  • 400 g rimmat fläsk i skivor
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 tsk raspad pepparrot
  • Instruktioner

    1. Dela vitkålen i klyftor och förväll dem lätt i saltat vatten.
    2. Lägg fläsket i en rad på ena sidan av eldfast fat eller form och de förvällda kålklyftorna i en rad på andra sidan.
    3. Sätt in fatet i varm ugn (200 grader) omkring 20 minuter eller tills fläsket blivit lite brunt och en aning knaprigt.
    4. Strö över riven pepparrot vid serveringen.
    5. Man kan även servera potatis och pepparrotssås till om man vill ha rätten mera mättande.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben