Fläskdumplings i buljong med nudlar

Serverar: 2 portioner

Detta måste vara den ultimata snabbmaten då det går snabbt att laga samt alla dessa smaker som samsas och gör att man tar mer och mer och mer. Av vår allas L.L!

Ingredienser

  • Dumplings
  • 350 g fläskfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk fisksås
  • 3 salladslökar, fint skurna
  • 2 rejäla nypor flingsalt
  • Svartpeppar
  • Buljong
  • 4 msk Kikkoman soya
  • 1,5 liter kycklingbuljong
  • 1 msk fisksås
  • 1 bit färsk ingefära, skalad och tunt skivad
  • 0,5 lime, pressad
  • Tillbehör
  • 4 nystan äggnudlar
  • 0,5 ask böngroddar
  • 1 kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    Smaksätt färsen med pressad vitlök, sweet chilisås, fisksås, salladslök, flingsalt och svartpeppar. Koka buljong, soya, fisksås, ingefära och lime. Rulla små köttbullar av färsen och lägg i den heta buljongen. Stäng av plattan och koka upp igen. De är klara när de flyter upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mammamu9 2 september 2015

    Tack! Detta var jättegott och sprids nu på jobbet :) Jag tar dock strimlade sockerärtor istället för böngroddar då jag tycker det är godare.

    Okänd 3 september 2015

    Vad roligt att du gillade det! :) Hon kan hon, LL... Ha det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben