Fläskfilé à la Creolskan

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

En 70-tals klassiker som förmodligen är minst lika populär nu!

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé
  • 3 choritzo
  • 1 dl syltlök
  • 1½ dl svarta oliver
  • ½ dl gröna oliver
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl cornichon (eller inlagd ättiksgurka)
  • 3-4 dl crème fraiche
  • 2-3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk mejram
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i skivor och bryn i smör i en stekpanna. Skär korven i skivor och bryn på även denna något. Häll sedan alla ingredienser i en gryta och låt puttra ihop.
    2. För att få mindre bitar brukar jag skiva cornochorn i mindre bitar och ibland även dela oliverna innan jag tillsätter dem till grytan.
    3. Servera med vildrisblandning och en god sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben