Fläskfilé á la Granhagen

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 gr fläskfilé
  • 800 gr. Kantareller
  • 6 charlottenlökar
  • 5 dl. grädde
  • 50 gr. pinjenötter
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 dl. vitt vin
  • Färsk pasta
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 90-100 gr. Putsa och krydda Fläskfilén med salt och vitpeppar. Linda in filén i aluminiumfolie till ett paket, och placera i mitten av ugnen i 45 min. Koka ur det mesta av vattnet iKantarellerna i lite smör i en traktörpanna. Tillsätt grädden,löken, vinet, salt och vitpeppar, låt koka på svag värme i c:a 20-30 min. Rosta nötterna i torr teflonpanna och tärna paprikan i pyttekuber. Dessa tillsättes några min. innan såsen är färdig. Tag ut filén och bryn den med lite smör i het panna tills den fått gyllenbrun färg runtom, låt den vila på skärbräda några minuter. Skär den sedan i centimeterstora skivor. Smaka av såsen och späd ev. med lite mjölk. Servera med tunnare färsk pasta och färskriven parmesanost Samt rostat bröd som du gnider in med färsk vitlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben