Fläskfilé á la Hanna

Serverar: 4-5 portioner

Supergott

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 purjolökar, i cm tjocka skivor
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 3 dl vispgrädde ( går att byta till matlagningsgrädde)
  • 2 dl créme fraiche
  • Kinesisk soja
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g ädelost
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet med salt och peppar. Stek filén hel på medelvärme i lite smör/olja i stekpanna, ca 20-25 minuter.
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg ner broccoli och purjo och förväll dem några minuter. Slå av vattnet.
    3. Koka ihop grädde och créme fraiche. Smaksätt med soja och salt. Smula ner ädelosten och rör tills den smälter.
    4. Skiva köttet i lagom stora bitar och lägg det i en ugnsform, lägg grönsakerna över köttet. Häll över såsen. Gratinera i ugn, 225 grader i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 6 maj 2011

    Mycket gott. Bytte ut ädelosten mot prästost, mest för att jag inte gillar ädelost. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben