Fläskfilé à la Solvik

Serverar: 4 portioner

Fick detta av min mammas arbetskamrat, vi utesluter dock cherryn. Jättegott! Jag använder alltid en ganska låg kastrull som jag färdigställer rätten i, istället för att använda stekpannan.

Ingredienser

  • 600-800 g fläskfilé
  • Margarin att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl creme fraiche
  • ¾ msk kinesisk soya
  • 2 msk cherry
  • 2 msk chillisås
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ¾ msk ljus fransk senap
  • 3 tsk dragon
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor och stek ett par minuter på varje sida, salta och peppra. Ta upp köttet och lägg till sidan.
    2. Rör ner creme fraiche i stekpannan, låt den koka upp. Smaksätt med de övriga ingredienserna, smaka av.
    3. Lägg ner köttet i såsen och låt det bli genomvarmt.
    4. Servera med ris eller potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    mrslinderfalk 27 mars 2009

    Åh, detta är mitt favoritrecept på fläskfilé, jag använder helst ytterfilé! Har du inte testat med sherry? Det är ju den som är pricken över i:et!!

    Mistys 29 augusti 2009

    Detta blev fredagkvällens middag. Mycket gott! 18 åriga sonen som är mycket kinkig gillade det också. Jag tillsatte dock matlagningsgrädde då jag tyckte att såsen blev för tjock. Vet inte om jag lät den koka för länge. Detta påminner mycket om smaken på fläskfilepirog som jag har på min sida, liknande ingredienser. Så gillar man detta bör man absolut testa den.

    solvik207 2 februari 2011

    Detta blev en hit...Inte bara snyggt namn..

    LenaBE1 1 januari 2013

    Jättegott! Jag minskade creme fraichen till 2 dl, och la till 2 dl grädde istället och det blev en jättegod och lagom tjock sås. Jag tog i cherry som det står i receptet och det var pricken över i. Denna rätt kommer deffenetivt att lagas igen, tack för ett riktigt gott recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben