Fläskfilé a´la Oscar

Serverar: 4 portioner

smaskigt!! såsen blev underbart god! en riktig bjudrätt

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 msk Smör
  • Salt
  • peppar
  • Sås
  • 2 msk Smör
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Vispgrädde
  • 3 tsk Ketchup
  • 1 tsk Chilipepparsås
  • Salt
  • peppar
  • Räkor (rensade)
  • 1 burk Vit burksparris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatis (eller råstek).
    2. Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt, peppar och vänd köttskivorna däri. Hetta upp smöret i en (ugnsfast) stekpanna och stek köttet på medelhög värme i ca 2 min på varje sida.
    3. Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen. Låt köttbitarna steka färdigt i mitten av ugnen i ca 5 min.
    4. Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
    5. Lägg två köttbitar på ett lager med sparris. Toppa med räkorna. Ringla såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben