Kalvfilé Oscar
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
Rätten har fått sitt namn efter kung Oscar II.
Ingredienser
4 skivor kalvfilé á 100-125 g i 1,5 cm tjocka skivor
Smör till stekning
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
Garnering
3 sparrisknoppar gärna grön
4 hummerstjärtar
4 msk bearnaisesås
Instruktioner
Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta.
Bryn matfettet, lägg i köttet och stek ca 2 min på varje sida, tills köttet fått fin färg.
Krydda köttet med salt och peppar. Värm sparrisen i sitt spad i en kastrull. Gör iordning bearnisesåsen.
Lägg upp på tallrik garnera med sparris, hummer och bearnaisesåsen.
Liknande recept
Kalvfiléer med skinka och ost
4
Rosastekt kalvfilé (fläskfilé) med citronsmörsås och dillcrème.
4
Fläskfilé Oscar med bearnisesås
1 h
6
Kung Oscars läckra tårta
8-10
Oscar II
1
Oscars kassler
4
40 min
4
1
Risotto på kantareller med grillade kalvfiléer
5
40 min
4
Filets mignons med vermouthsås och oliver
5
30 min
4
1
Kalvschnitzel med murkelsås
30 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!