Kalvfilé Oscar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Rätten har fått sitt namn efter kung Oscar II.

Ingredienser

  • 4 skivor kalvfilé á 100-125 g i 1,5 cm tjocka skivor
  • Smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Garnering
  • 3 sparrisknoppar gärna grön
  • 4 hummerstjärtar
  • 4 msk bearnaisesås
  • Instruktioner

    1. Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta.
    2. Bryn matfettet, lägg i köttet och stek ca 2 min på varje sida, tills köttet fått fin färg.
    3. Krydda köttet med salt och peppar. Värm sparrisen i sitt spad i en kastrull. Gör iordning bearnisesåsen.
    4. Lägg upp på tallrik garnera med sparris, hummer och bearnaisesåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben