Fläskfile` Oscar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Istället för Kalvfile Oscar och betydligt billigare :)

Ingredienser

  • 600g Fläskfile`
  • 200g Skalade räkor
  • 600g Orensade räkor
  • 1 burk Vit sparris ( eller grön om man vill
  • Matfett till stekning
  • 1 msk Vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk Smör
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 msk Chillipepparsås
  • Salt
  • Peppar
  • 0,8 kg Potatis, gör vad du tycker om, eller ris och sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Skår filen i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl,salt,peppar på en tallrik. Vänd köttet i blandningen. Hetta upp köttet i en panna och stek på medelvärme ca 2 min på var sida. Lägg köttet i en ugnsfat form som sätts i ugnen i ca 5 min. Värm sparrisen i en kastrull med vatten.
    2. Sås. Smält lite smör i en kastrull på medelvärme Vispa i mjöl och illsätt grädde,ketschup och chillisås. Koka upp och flytta från plattan. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg sparrisen i botten på tallriken, köttet över ringla sås över och garnera med räkor eller annat som faller i smaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben