Monicas Oscar II-tårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Här kommer en variant av Monicas egen version av denna klassiska tårta, mycket förenklad med färdighackad mandel i bottnarna. Däremot satsar hon stort på dekorationen, chokladkycklingar, kanderad mimosa, violer och äkta bladguld! Bladguld vem har det hemma

Ingredienser

  • Bottnar
  • 2 påsar hackad och skållad sötmandel (à 50 g)
  • ½ dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 6 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vispgrädde
  • 225 g osaltat smör, rumsvarmt
  • Till garnering
  • (Bladguld för dom rika)
  • Kanderad mimosa
  • Kanderade syrener
  • Instruktioner

    1. Rita två runda bottnar, ca 22-23 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smörj och mjöla dem lätt.
    2. Blanda den hackade mandeln med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mandelsockret. Bred ut smeten så jämnt och fint som möjligt i cirklarna på plåtarna.
    3. Grädda i 150–175° varm ugn i ca 15 minuter. Lossa bottnarna från pappret och låt dem svalna.
    4. Blanda äggulor, strösocker och grädde i en kastrull. Låt sjuda upp till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt svalna och rör ner det mjuka smöret i klickar under omrörning. Ställ gärna i kyl en timme.
    5. Lägg ihop bottnarna med hälften av krämen emellan. Lägg resten ovanpå.
    6. Dekorera med kanderad mimosa, violer, kycklingar och (bladguldet).

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenajeanette 13 april 2009

    Nu hade jag ju inte bladguld , men garnerade med flagad rostad mandel och jordgubbskulor (strössel). Och den blev fantastiskt god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben