Fläskfilé i blå sås

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé ca: 500gr
  • 2 scharlottenlökar
  • 5 dl youghurt eller crème fraise
  • 250 g off Dansk blue cheese (penicillin Roquefort)
  • Bakad potatis
  • Smör till tillagning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör i ordning potatisen och börja baka den. Skär filén i små tärningar eller om du vill i skivor.
    2. Skala och hacka löken. Krydda med vitpeppar och salt. Bryn tärningarna med löken i lite smör. Sänk tempen på stekpannan. Häll i youghurten och rör om. Låt det hela bli varmt.
    3. Skär osten och lägg ner den och låt den sakta, sakta smälta ner. Rör om i pannan hela tiden. Servera med den bakade potatisen och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben