Fläskfilé med apelsin- och whiskykryddad sås

Serverar: 4 portioner

Fint vid festliga tillfällen.....

Ingredienser

  • 1 fläskfilé 500-600 g
  • salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Fryst persilja
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk drygt av svensk honung
  • 2 1/2 dl grädde
  • 4-5 tsk soja
  • 1 pressad apelsin, alternativt 1/2 paket koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk whisky
  • Instruktioner

    Putsa filén, skär i skivor, cirka 1 cm tjocka. Salta och peppra och strö över lite fryst persilja. Stek köttet några minuter per sida så att det får fin färg. Häll honungen i pannan och låt puttra i några minuter. Häll på grädde, whisky, soja och pressa i saften av en apelsin. Småkoka i 5–10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben