Fläskfilé med champinjoner och ost

Serverar: 4 portioner

En god helgmiddag som jag själv komponerat

Ingredienser

  • 500-600 g fläskfilé
  • Färska champinjoner
  • 1 dl riven hårdost, använd din favoritsort
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 stor eller 2 mindre vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva filén i ca 2 cm tjocka skivor och salta och peppra dem. Stek ca 1 minut på varje sida. Lägg köttet i en smord ugnsform.
    2. Skiva champinjonerna och bryn dem i stekpanna med lite salt. Pressa vitlöken och låt den fräsa med 1 minut. Rör ned creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll röran över köttet och toppa med riven ost. Stek i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
    3. Servera gärna med klyftpotatis eller rostade rotsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bo6 25 mars 2011

    mums! Enkelt och gott .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben