Fläskfilé med drömgod sås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Super god sås!

Ingredienser

  • 800 gr fläskfilé
  • 250 gr rökt skinka i bit
  • 2 gula lökar
  • 5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2-3 dl vitt vin
  • 2 msk chilisås
  • 3 msk kalvfond
  • 0,5 msk soya
  • 2 tsk herbs de provance alt. valfria örtkryddor
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Putsa fläskfilén fri från fett och hinnar. Skär i rejäla skivor. Bryn dem lätt i en stekpanna, salta och peppra köttet. Lägg över i en ugnsfast form. 2. Hacka löken och stek den i lite smör utan att den tar färg tills den blir mjuk. Lägg löken över köttet. 3. Tärna skinkan och lägg den över löklagret. 4. Vispa ihop grädde, vin, chilisås, fond, soya och dijonsenap. Smaka av såsen med örtkryddar. 5. Häll över såsen över köttet och ställ in i ugnen på 225 grader och låt köttet gå klart tills det är ca 70 grader (tog ca 15-20 min för min del). 6. Servera med klyftpotatis, ris, eller pasta och en sallad.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    bf 20 maj 2010

    toppengod rätt, serverade den till goda vänner igår. De ville omgående ha receptet. jag ger högsta betyg Biggan

    Jenny_N 16 november 2010

    Supergott! Högsta betyg utan tvekan! Den enda förändring jag tänker göra till nästa gång är att reda av såsen, och göra den som en gryta istället för i ugnen. Det är smidigare och såsen blev lite blaskig nu. Men jag valde ju att kombinera 7%grädde och lättmjölk så det kanske hade med det att göra. Gott var det iallafall!

    jenny81 29 november 2010

    Gjorde denna rätt i lördags på en 30 års fest och alla tyckte att det var super gott!! Tack för ett bra och mkt gott recept!!

    binebums 11 mars 2011

    SANSLÖST god! jag har aldrig ätit en rätt med dijonsenap i förut! när lökarna hade vant sig vid smaken kunde jag inte sluta äta!!! full pott får denna av mig=) kram

    Gul13 12 december 2011

    Mycket mycket gott. Gästerna åt och åt och åt och frågade efter receptet. En 5:a från oss. Serverade med pressad potatis och sugarsnaps.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben