Fläskfilé med grön sås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Den här rätten har jag gjort med jämna mellanrum i säkert 15 år och varje gång man bjuder på den så blir det toppenbetyg...... Man får moderera lite med receptet eftersom jag gör oftast på en höft beroende på hur många man är.....

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 2 vitlöksklyftor (minst)
  • 1 pkt fryst persilja
  • 1 pkt fryst gräslök
  • 2 - 3 msk fransk senap
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • soya
  • salt
  • peppar
  • + andra valfria kryddor
  • ca 6 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skiva filéerna. Bryn dom i stekpannan,krydda och lägg över i en gryta. Vispa ur pannan med buljongen och häll över köttet. Tillsätt soya,vitlök,persilja,gräslök,senap och creme fraiche. Låt koka upp och sen småkoka ca 20 minuter.....
    2. Servera med pressad potatis och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maalex 17 december 2011

    Undrar vad som avses med soya? Typ kinesisk, eller sockerkulör för att färga såsen? Eftersom det inte står någon måttangivelse, tror jag det är det sistnämnda. Ska pröva det här ikväll, blir spännande!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben