Fläskfilé med mango chutneysås

Serverar: 4 portioner

Mycket god festrätt!

Ingredienser

  • 700 g putsad fläskfilé
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 msk färspressad citronsaft
  • 2 msk sesamfrön
  • smör
  • salt
  • 1 ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • mango chutneysås
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad röd paprika
  • 1 tsk curry
  • 2 msk Mango Chutney
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • 800 g potatisklyftor, frusna
  • 400 g broccoli
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175* C. Blanda soja, citronsaft och sesamfrön. Bryn fläskfilén i en stekpanna. Lägg fläskfilén i en smörad ugnsform. Pensla fläskfilén runt om med sojablandningen och strö på svartpeppar. Stek fläskfilén färdig i ugnen i ca 20 minuter eller till innetemperaturen är 65C.
    2. Rulla in fläskfilén i foliepapper när den är färdig och låt den vila i 10 minuter.
    3. Sås: Smörfräs lök, vitlök och paprika lätt i en kastrull. Blanda ner curry och mango chutney. Blanda ner vatten, kalvfond och grädde, låt såsen koka till lagom konsistens. Smaka av såsen med salt och nymalen vitpeppar.
    4. Skiva upp 8 bitar fläskfilé och lägg fläskfilén på tallrikar. Häll såsen runt om kring och servera ugnsstekt potatis och nykokt broccoli till rätten. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben