Fläskfilé med sötsur sås och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Nu kan du göra en läcker rätt med inspiration från Kina. Stek skivor av fläskfilé och servera med ris, grönsaker och en härlig sötsur sås.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 dl majsena
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olja
  • Sötsur sås
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl cidervinäger
  • ½ dl kinesisk soja
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl majsena
  • 2 dl ananasjuice
  • Grönsaker
  • 2 dl ananas
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Börja med köttet. Putsa filén och skär den i skivor, ca 1 cm tjocka. Blanda majsena, salt och socker. Blanda köttskivorna med blandningen.
    2. Gör såsen. Blanda socker, vinäger, soja, ketchup, majsena och ananasjuice i en kastrull. Låt koka upp tills såsen tjocknat. Ställ åt sidan.
    3. Gör grönsakerna. Sär ananas, paprika och purjolök i småbitar. Häll oljan i ett stekjärn och fräs grönsakerna snabbt.
    4. Hetta upp 2 msk olja i ett stekjärn eller en wok. Skaka bort det mesta av majsmjölet från köttet och stek köttbitarna snabbt i oljan. Servera med grönsakerna, såsen och gärna lite jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben