Fläskfilé och pasta i ostsås

Serverar: 8 portioner

Mums mums och så enkelt och snabbt att "slänga ihop" om man t ex ska ha gäster.

Ingredienser

  • Ca 2 fläskfiléer
  • 2 paprikor
  • Kantareller efter smak
  • 140 g Kvibille gräddädelost
  • ca 4 dl cremé fraiche
  • 3-5 dl matlagningsgrädde
  • 500 g pasta t ex snäckor
  • 4-5 tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfiléerna i tunna skivor. Salta, peppra och stek dem så de får lite färg. Stek de skivade paprikorna och kantarellerna. Salta och peppra.
    2. Rör ihop matlagningsgrädde, cremé fraiche och osten på spisen så att osten smälter. Salta och peppra. Smaka av.
    3. Koka pastan. Koka den dock inte helt färdig.
    4. Lägg i köttet, paprikan och svampen, pastan och sist ostsåsen och skivade tomater i en ugnsform. Gratinera på 200 grader i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 10 augusti 2008

    Detta var gott o lättlagat! Jag skulle förstås vilja haft ännu mer smak av osten, nästa gång skall jag testa med gorgonzola (en ost som jag aldrig tröttnar på!) Tack för ditt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben