Fläskfilégryta med curry och kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En festlig favorit i vårt hem! Bra bjudgryta som går hem hos de flesta. Fläskfilén kan med fördel bytas ut mot kycklingfilé.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk gul curry
  • Olja till stekning
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén ren från hinnor, skär bort synligt fett. Skär den i 1 cm tjocka skivor. Finhacka löken. Värm oljan i stekpannan och tillsätt curryn. Låt curryn fräsa i oljan någon minut, lägg sedan i löken. Stek på hög värme ett par minuter, sänk sedan värmen.
    2. Låt löken stekas mjuk, tillsätt vid behov mer olja. Skrapa ur löken ur stekpannan. Tillsätt ny olja och lägg i köttet. Salta, peppra och stek på båda sidor tills skivorna fått fin färg. Häll löken över köttet och tillsätt sedan kokosmjölken. Småputtra under lock ett par minuter. Smaka till sist av med socker.
    3. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben