Fläskfilégryta med senap

Serverar: 4-6 portioner

Fläskfilégryta som är snabbgjord och med tydlig smak av skog och trädgård.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 100 g rimmat fläsk
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl vatten
  • 5 enbär
  • 100 g sockerärter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Svartvinbärsgelé
  • Råris eller bulgur
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén och det rimmade fläsket i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.
    2. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna, ta upp dem och ställ åt sidan. Bryn köttet i stekpannan och krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.
    3. Vispa ihop créme fraiche, kalvfond, senap, soja, vatten och timjan i en gryta.
    4. Lägg i lök, morötter, fläskfilé, rimmat fläsk och enbär. Låt allt koka sakta i 10-15 minuter.
    5. Strimla sockerärterna och lägg i dem ett par minuter innan servering.
    6. Servera med svartvinbärsgelé, råris eller bulgur och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben