Fläskfilégryta med soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God gryta som likagärna kan göras på fläskytterfilé.

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 5 soltorkade tomater (Ridderheims)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • KNORR Kött & grillkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt) så det får fin färg på båda sidor.
    2. Strimla purjo och soltorkade tomater och låt steka med tills löken mjuknat. Häll på grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtäningen och pressa i en vitlökskrydda. Låt puttra tills köttet är genomlagat. Krydda med KNORR kött & grillkrydda efter smak.
    3. Servera med pasta eller klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Diora_1 8 oktober 2012

    Helt underbar gryta, kommer göras många ggr till!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben