Fläskfilépanna

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 35 minuter

En riktigt god och enkel fläskfilérätt.

Ingredienser

  • 600g Fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • 1 st lime
  • Instruktioner

    Putsa fläskfilén, skär i 1-2 cm tjocka skivor. Hetta upp stekpannan, stek fläskfilén i smöret några minuter på varje sida så de får fin färg, salta. Lägg köttet på ett fat. Skär limen och pressa ur saften. Blanda limesaft, vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja & honung i stekpannan. Vispa tills det kokar upp, låt småkoka 5-8 min. Häll såsen över köttet. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben