Mustig fläskfilépanna

Serverar: 4 portioner

Supergott!!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g prinskorv
  • 250 g champinjoner
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 ½ –2 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosépeppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter i lite matfett på båda sidorna i en traktörpanna. Ta upp det.
    2. Halvera korvarna. Ansa och skiva svampen. Fräs korv och svamp i lite matfett. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan.
    3. Vispa samman grädden med kalvfond, senap och pressad vitlök. Rör ner det i pannan. Låt allt småputtra 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och hackad persilja.
    4. Servera gärna fläskfilépannan direkt ur traktörpannan. Bjud kokt ris eller potatisklyftor och en sallad till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (7)

    Ingand 16 november 2007

    Kanongott detta kan jag verkligen rekomendera.

    Jessica66 4 februari 2008

    Jättegott var mysig att äta i Sälen med en varm fläskfilepanna

    KalleP 10 februari 2008

    Lagade denna supergoooda panna igår till 8pers. smaskens alla tyckte den var kanon!!!!!

    gittan47 25 mars 2008

    Laga denna underbar rätt i påsk den var mycket öppskattad ger 5 av 5 möjliga poäng

    dollan22 4 april 2008

    Super bra recept! Gott och lättlagat..

    ulny 7 augusti 2011

    Riktigt gott och trevligt att servera!

    Matigronby 23 september 2014

    Supergott . Jag hade kantareller i ställer för champinjoner och det blev jättebra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben