Fläskfilépanna med körsbärstomater

Serverar: 4 portioner

Har inte hunnit prova än

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • ½ msk indiska kryddor, tex: tikka masala eller garam masala
  • Salt
  • Vitlökspeppar
  • 1 skivad purjolök
  • 2 äpplen i klyftor med skal
  • 1 pkt strimlat bacon
  • 1 burk konserverade körsbärstomater eller ca 16 st färska
  • ½-1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 apelsin, strimlat skal
  • ½-1 pressad apelsin
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i 2 cm tjocka skivor. Lägg i en skål, strö över kryddorna och blanda väl. Låt stå ca: 1 timma.
    2. fräs baconet och låt det rinna av. Lägg ner köttet i samma panna och fräs hastigt. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs purjo och äpplen i en vid stelpanna mmed höga kanter under omrörning.
    3. Tillsätt burktomaterna och övriga tomater, vin, fond, apelsinskal och hälften av apelsinsaften. Lägg ner kött och bacon och blanda väl. Smaka av med salt, peppar och resten av apelsinsaften.
    4. Servera pannan med ris, couscous eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben