Fläskfilépanna

Serverar: 4 portioner

Mycket god och enkel fläskfilépanna att göra till helgen!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 300g färska champinjoner, i bitar
  • 1 gul lök, hackas
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pkt mellangrädde
  • 1 msk konjak
  • 1 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl vatten + 1 msk vetemjöl
  • 50 g ädelost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Skär filén i tjocka skivor, platta till dom lite, salta, peppra och bryn dom i stekpanna.
    2. Ta upp. Stek svamp och lök, tillsätt grädde, konjak, fond, ost och senap. Skaka ihop vatten och mjöl och slå över.
    3. Låt puttra ett par minuter. Lägg i filébitarna och låt dom puttra med ca 5 minuter. Stek baconet i småbitar och strö det över grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 26 september 2008

    Ljuvligt!! Rekommenderas varmt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben