Mustig fläskfilépanna

Serverar: 4 portioner

Många goda smaker och en fröjd för ögat!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g prinskorv
  • 250 g champinjoner
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 1/2–2 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosépeppar
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek köttet ca. 2 minuter i lite matfett på båda sidorna i en traktörpanna. Ta upp det. Halvera korvarna. Ansa och skiva svampen. Fräs korv och svamp i lite matfett. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan. Vispa samman grädden med kalvfond, senap och pressad vitlök. Rör ner det i pannan. Låt allt småputtra 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och hackad persilja. Servera gärna fläskfilépannan direkt ur traktörpannan. Bjud kokt ris eller potatisklyftor och en sallad till.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben